Biotine tegen haaruitval

Naast stress of erfelijke bepaling, kan ook een verkeerde voeding een oorzaak vormen voor haarverlies. Zo kan een tekort aan vitaminen ervoor zorgen dat je haar uitvalt. Naast de inname van multivitaminen zijn er ook andere supplementen die je haar gezond en nog belangrijker, op je hoofd kunnen houden. Biotine is hiervan een voorbeeld en een vitamine die in het bijzonder voor haaruitval veel wordt aangeraden.

Wat is biotine?
Biotine of vitamine H maakt onderdeel uit van de B-complex vitaminen en is voornamelijk terug te vinden in de natuurlijke producten melk, pinda’s, gist en eigeel. De stof is benodigd om energie uit eten vrij te maken en speelt een cruciale rol bij de aanmaak van vetzuren. Een tekort aan biotine kan ervoor zorgen dat je huidafwijkingen of bloedarmoede krijgt. Ook kan een tekort een depressie veroorzaken. Een tekort aan biotine komt echter weinig voor en een teveel ervan kan weinig kwaad.

Biotine tegen haaruitval
Biotine staat erom bekend huid en haar gezond te houden. Het aanvullend innemen van biotine in de vorm van supplementen kan dus een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van het haar. Ook kan het opnemen van de natuurlijke producten waarin biotine voorkomt hierbij helpen.

, , , , , , ,