Groene thee (ECGC) tegen haaruitval

Haarverlies is een probleem dat zowel bij mannen als vrouwen voorkomt. Velen hebben al van alles geprobeerd van hoeden tot haarstukken om het dunne haar te verbergen. Andere proberen duurdere oplossingen zoals haar transplantaten. Het eigenlijke probleem van haarverlies ligt misschien niet op de snijtafel of in de pruikenwinkel, maar in uw keuken. Hoewel nog veel onderzoek gedaan moet worden om het te ondersteunen wordt er beweerd dat groene thee kan bijdragen aan het verminderen van het vervelende verschijnsel.

Muizenharen

In een onderzoek aan de University of Medicine and Science heeft men een aantal muisjes die last hadden van haarverlies wat groene thee te drinken gegeven en ze gedurende 6 maanden bestudeerd. De onderzoekers vonden dat de muisjes die de groene thee hadden gedronken niet langer last hadden van haarverlies in tegenstelling tot de muisjes die slechts groene thee hadden gedronken.

Extern gebruik

In Zuid Korea heeft men de groene thee op externe wijze gebruikt. Deze onderzoekers hebben groene thee extract op de hoofdhuid van hun participanten gesmeerd. Men vond dat de haarwortels veel langer werden en dus beter hadden gegroeid. In het extract zit EGCG verwerkt wat een onderdeel is van groene thee.

Een gezonde hoofdhuid

Buiten een hulp in haargroei zou groene thee ook helpen in het gezond houden van de hoofdhuid. Het helpt de omgeving creëren die geschikter is voor haar om te groeien.

Supplementen

Groene thee wordt in de supplementenwereld vaak verkocht als EGCG. Dit is eigenlijk het effectieve component uit groene thee waarvan wordt geloofd dat het effect heeft op de gezondheid van de hoofdhuid en de haargroei. Deze supplementen worden vaak in de vorm van tabletten verkocht. Het is raadzaam altijd eerst met een specialist te overleggen voordat je overstapt op een dergelijk product.

, , , , , , , , ,