Lysine tegen haaruitval

Haaruitval vormt een vervelend en helaas veelvoorkomend probleem voor zowel mannen als vrouwen. Het kan voorkomen op delen van de hoofdhuid of over de gehele hoofdhuid verdunnen. Lysine zou kunnen bijdragen aan het oplossen van dit probleem.

Hoe ontstaat haaruitval?
De haren zijn opgebouwd uit proteïnen zoals dat voor een groot deel van de rest van het lichaam ook geldt. Als er onvoldoende brandstof in het lichaam aanwezig is, zal het lichaam zich gaan storten op alternatieve bronnen van brandstof zoals eiwitten. Doordat het lichaam nu gebruik maakt van eiwitten als brandstof, is er voor andere functies in het lichaam minder eiwit beschikbaar waaronder de functie voor het aanmaken van nieuwe haren en het voeden van de bestaande. Dit kan leiden tot verdunning van het haar of uitval van het haar waarvoor minder nieuwe haren worden aangemaakt.

De rol van lysine in het voorkomen van haaruitval
Lysine is een aminozuur dat verantwoordelijk is voor de bouw van eiwitten in het lichaam. Omdat het lichaam dit aminozuur zelf niet kan aanmaken, moet het door het lichaam worden opgenomen door middel van voedsel of supplementen. Lysine helpt in het oplossen van het haaruitvalprobleem op een aantal manieren:
– Lysine maakt de hoofdhuid gezonder waardoor het haar gestimuleerd wordt te groeien;
– Een aanvullende inname van proteïnen dragen bij aan haargroei;
– Een aanvullende inname van proteïnen dragen bij aan minder haaruitval.

, , ,