Oorzaken haaruitval bij mannen

Degene die het heb, zijn er gek op. Degene die het niet hebben, missen het waarschijnlijk. En degene die in het proces zitten waarbij ze het verliezen, zullen alles doen om het te houden. We spreken natuurlijk van haarverlies en ook voor mannen geldt: als je het probleem wilt aanpakken, moet je beginnen bij de oorzaak. Om deze reden lees je hier een aantal veel voorkomende oorzaken van haarverlies bij mannen.

genetic, medicijnen/ziekte, diabetes/arthritis –>

1. Slechte voeding

Een dieet zonder voldoende vitaminen en mineralen kunnen bijdragen tot haarverlies. Zorg voor een gevarieerd dieet met veel vitaminen of mineralen of neem aanvullend supplementen om de voedingsstoffen die van belang zijn voor een goede haargroei en behoud van het haar op peil te houden.

 

2. Genetisch

Helaas is het in veel gevallen een genetisch probleem dat in dit geval dus niet bij de oorzaken kan worden aangepakt. Wel kunnen veranderingen in je dieet je helpen het haarverlies te beperken. Zorg voor een gevarieerd dieet met veel mineralen en vitaminen

3. Auto-immune ziektes

Als te maken hebt met een auto-immunie ziekte als diabetes of artritis, valt het immuunsysteem cellen aan in het lichaam die geen bedreiging vormen. Het lichaam kan ook cellen aan gaan tasten die te maken hebben met de haargroei. Als het lichaam haarfollikels aan gaat vallen, heeft dat tot gevolg dat de haargroei wordt verstoort en je haar verdunt.

4. Medicijnen

Zowel voor vrouwen als mannen is het van belang je medicijnkastje te checken op producten die misschien haarverlies kunnen veroorzaken. Overleg met je dokter wat je hieraan zou kunnen doen.

5. Hormonen uit balans

Ook bij mannen kan de hormoonproductie uit balans raken. Als de schildklier, verantwoordelijk voor het loslaten van verschillende hormonen, te weinig hormonen produceert, heeft dit effect op het hele lichaam, maar ook voor de haargroei zijn hormonen van groot belang.

 

, , , , , ,