Saw Palmetto voorkomt haaruitval

Haaruitval vormt voor veel mensen een vervelend probleem dat lastig is te verbergen. In veel producten tegen haarverlies is Saw Palmetto verwerkt. Nieuwsgierig naar de rol van Saw Palmetto in het verminderen van haarverlies zijn er veel onderzoeken uitgevoerd.

De oorzaak van haarverlies in een notendop

Als je wat dieper ingaat op de oorzaken van haarverlies wordt in deze onderzoeken duidelijk dat Saw Palmetto inderdaad een bijdrage kan leveren in het verminderen van haarverlies. De grootste oorzaak van haarverlies zou liggen bij een te grote aanmaak van dihydrotestosterone of DHT. Dit is een stof die bepaald hoe snel je je haar verliest en ontstaat als de enzymen 5 alpha-reductase in aanraking komen met testosteron. Het is dus duidelijk dat een vermindering van DHT moet zorgen voor het minder snel verliezen van je haar.

De rol van Saw Palmetto in haarverlies

In een onderzoek waarbij met supplementen die Saw Palmetto bevatten en placebo’s werd gewerkt, is aangetoond dat de mensen die de supplementen gebruikten minder snel hun haren verloren. De manier waarop Saw Palmetto aan het stoppen van haarverlies bijdraagt is nog niet helemaal duidelijk en wordt nog onderzocht. Men denkt dat Saw Palmetto voorkomt dat testosterone omgezet wordt naar DHT waardoor het verminderd. Dit is echter nog niet bewezen.

, , , , , , ,