Vitamine E tekort

Er zijn veel factoren die kunnen bijdragen aan haarverlies en slechte voedingspatronen zijn daar een van. Onder de vitaminen die van belang zijn voor gezond haar valt onder andere Vitamine E. Vitamine E speelt namelijk een belangrijk rol in zowel de haargroei als het behoud van je lokken. Het toevoegen van vitamine E lost misschien niet meteen het probleem op, maar het zou op de lange termijn de haargroei kunnen stimuleren.

Functies van Vitamine E

De belangrijkste rol van Vitamine E is het beschermen van je cellen tegen gevaarlijke indringers en dit doet het vitamientje door zich als antioxidant in het lichaam te gedragen. Vitamine E zorgt hiernaast voor een sterk immuunsysteem door bacteriën en virussen af te weren en voor het verwijden van de bloedvaten om zo verstoppingen te voorkomen.

Vitamine E en haar

Gezonde cellen geven gezond haar en vitamine E is verantwoordelijk voor het gezond houden van de cellen in de wortels van je haren. Hierdoor is Vitamine E dus belangrijk voor een gezonde groei van het haar. Een tekort kan leiden tot het verlies van het haar.

Bronnen van Vitamine E

Voor volwassenen ouder dan 18 jaar wordt er gemiddeld 15 miligram Vitamine E per dag aangeraden. Vitamine E komt voor in product zoals zonnebloemolie, noten, zaden en groene groenten. Sommige cornflakes, sappen en broodsmeersels bevatten ook een beetje vitamine E.

Supplementen

Vitamine E kan ook door suppletie worden ingenomen in de vorm van een multivitaminen pil of een pil met specifiek alleen Vitamine E. Houdt er hierbij wel rekening mee dat de meeste supplementen meer dan de aangeraden hoeveelheid van 15 miligram bezitten. Veelal bevatten de pillen specifiek voor vitamine E tussen de 100 en 1000 miligram.

, , , , , , , ,